Decorator / gravor pe sticlă

Decorator / gravor pe sticlă

Marcarea cu silicon a suprafeței ce urmează a fi pictate
Marcarea cu silicon a suprafeței ce urmează a fi pictate Folosirea pastei abrazive pentru a mătui sticla

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui decorator de sticla este de a grava si a decora produsele din sticla cu diverse motive.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa execute toate activitatile pentru finisarea sticlei prin folosirea diferitelor mixturi de cupru si cu ajutorul smirghelului, sa creeze decoratiuni pe produsele din sticla prin taierea acesteia cu discuri speciale, sa graveze si sa sculpteze diferite decoratiuni si motive - începând de la lucruri simple si terminând cu decoratiuni artistice complexe, sa graveze si sa taie figurine si diferite figuri în relief si sa le decoreze conform desenelor unui artist sau conform propriilor schite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în ateliere de sticlarie, în ateliere unde se taie sticla, unde inevitabil se lucreaza în zgomot si praf.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Se folosesc unelte de gravura, echipamente de pictura, materiale abrazive, compusi de lustruit, masini de taiat si echipament similar cum sunt polizoare, masini de finisat etc. precum si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala în domeniu, sa aveti dexteritate manuala, simt estetic, inventivitate si creativitate, sa aveti abilitate de concentrare, rabdare, îndemânare si o vedere foarte buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?