Măcelar / producător de cârnati

Măcelar / producător de cârnati

 Vânzarea preparatelor din carne într-un magazin de specialitate
 Vânzarea preparatelor din carne într-un magazin de specialitate  Cântărire cu cântarul electronic  Tranșarea porcului  Într-o școală profesională  Abator  Tăierea salamului cu cuțitul electronic  Tăierea cotletelor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Macelarii taie, portioneaza, prelucreaza, proceseaza si uneori vând carne si produse din carne.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa primeasca animalele la abator, sa le taie, sa le prepare (sa separe produsele auxiliare), sa transeze si sa portioneze carnea - sa foloseasca diferite metode de procesare a produselor din carne inclusiv afumarea - sa preleve esantioane pentru analizele de laborator, pentru controlul calitatii produselor - sa vânda carne la bucata sau la carcasa, produse din carne si conserve, cârnati, peste si produse asociate, inclusiv sa prepare produse pe baza de carne - sa faca munca de birou si sa conduca un magazin cu produse din carne.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în abatoare, fabrici pentru prelucrarea carnii, în macelarii mici sau în pescarii. Grasimi, zgomot, miros si lucrul în schimburi, toate sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Taietoare, mixere, masini de umplut, linii de taiere si de separare, echipament pentru macelarii, cântare si instrumente manuale cum sunt cutite, satâr, fierastraie si alte unelte de mâna.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti îndemânare, sa aveti conditie fizica, sa aveti capacitatea de a simti mirosul si gustul, sa lucrati curat, si sa aveti solutii rapide. Nu trebuie sa fiti purtator de boli infectioase.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?