Infirmier

Infirmier

Dezinfectarea rănii la picior a unui bătrân imobilizat la domiciliu
Dezinfectarea rănii la picior a unui bătrân imobilizat la domiciliu Ajutarea unui pacient să își ia medicamentele Verificarea stării post-operatorii a unui pacient

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de infirmier consta în munca auxiliara si asistenta în activitati medicale.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa asiste surorile medicale si doctorii - sa asigure îngrijirea de baza a pacientului (adica igiena, pregatirea pacientului pentru examinare si/sau operatie) - sa administreze anumite tratamente simple - sa dea primul ajutor pacientului în cazul pierderii functiilor vitale, în sectiile de reanimare sau la locului accidentului - sa asigure aplicarea principiilor de dezinfectie si sterilizare (adica folosirea de substante de dezinfectare) - sa aiba grija de paturi si de alte echipamente si materiale în cadrul spitalelor - sa aiba grija de lenjeria spitalelor (transportul lenjeriei folosite în locuri sigure si înlocuirea acesteia) - sa mânuiasca materiale biologice (sânge, urina) - sa spele instrumentele de spital - sa mentina contactul cu pacientii si sa-i încurajeze - sa acorde ajutor în caz de catastrofe naturale sau în caz de urgente - sa ajute la transportul decedatilor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În cabinete de prim ajutor si în spitale precum si în cadrul comunitatii. Lucrul în schimburi face parte din munca, ceea ce nu este usor de acceptat.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Facilitati mobile de transport pacienti si material sanitar, tehnologie pentru bandaje, dezinfectante si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniul medical, sa aveti practica, o atitudine pozitiva fata de oameni, în general, si pacienti, în special. Aveti de asemenea nevoie de mâini îndemânatice, conditie fizica buna, sa fiti curat si sa puteti reactiona rapid în caz de urgente.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?