Specialist în impozite, consilier / consultant pentru impozite

Specialist în impozite, consilier / consultant pentru impozite

Cine sunt si cu ce se ocupa? Un specialist în impozite este angajat de o organizatie de specialitate, iar rolul acestuia este de a se asigura ca obligatiile cu privire la taxe si impozite din cadrul organizatiei sunt respectate, cât mai avantajos posibil pentru organizatie, în conditiile date. Obligatiile unui consilier / consultant de impozite sunt aceleasi, dar acesta nu este un angajat direct al organizatiei, ci mai degraba lucreaza pe baza de contract cu aceasta (sau cu o persoana fizica) si de obicei lucreaza pentru una sau mai multe organizatii (sau persoane fizice) care sunt clientii sai.

Care sunt îndatoririle postului? În principal obligatiile includ: sa stabileasca agenda impozitelor în cadrul societatii - sa coordoneze aceste plati cu departamentul de contabilitate, cel financiar si cu alte sisteme din companie - sa calculeze impozitul pe venit, taxa pe valoarea adaugata, taxa de drum, taxele de accize, precum si alte tipuri de taxe, si sa informeze persoanele responsabile cu privire la sumele de plata - sa caute posibilitati si modalitati de administrare, decontare si reportare a obligatiilor care pot duce la scaderea impozitelor - sa determine sau sa propuna modalitati de utilizare a activelor de investitii precum si închirierea-achizitionarea avantajoasa din punct de vedere al taxelor pentru firma - sa completeze formulare de restituire de fonduri si sa le transmita autoritatilor competente în timp util - sa se asigure ca taxele si impozitele sunt platite la timp - sa raspunda pentru contactul cu autoritatile fiscale si cu alte structuri guvernamentale, sa negocieze cu privire la orice problema referitoare la rambursarea taxelor si la plata impozitelor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în birouri si în sali de conferinte - un mediu destul de confortabil de lucru.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamentul cel mai des folosit este tehnologia computerizata, ustensile de scris si hârtie, precum si discutia libera.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? De diploma universitara, de pregatire superioara de specialitate, de o diploma de scoala post-liceala, preferabil în domeniul economic si de cursuri de pregatire cu privire la taxe si impozite, precum si cunoasterea legilor si reglementarilor în domeniu. De asemenea, se solicita abilitati de calcul matematic, precizie, o memorie buna, capacitate de învatare rapida, abilitate de a lucra cu oamenii, o tinuta si o conduita cultivate.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?