Reparator de masini-unelte

Reparator de masini-unelte

Reglarea transmisiei unui strung
Reglarea transmisiei unui strung Verificarea functionării unei freze Schimbarea cuțitelor unui strung

Cine sunt si cu ce se ocupa? Reparatorul de unelte ajusteaza o gama larga de masini de lucru precum si sisteme de fabricatie automate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa repare masini si unelte universale (strunguri, mori, masini de taiat, de gaurit, de aschiat etc.), sa regleze prese si masini de forja, echipament de turnare / injectie, echipamente de turnare sub presiune, de întarire si alte proceduri de tratament termic, echipamente pentru textile, pentru prelucrarea lemnului, masini pentru prelucrarea sticlei si echipamente folosite în unitatile de productie pentru materiale de constructii, pentru fabricarea de instalatii medicale si farmaceutice, si linii întregi de fabricatie cu programe flexibile pentru prelucrarea de produse specifice (cum sunt roata dintata, lame turbina, bijuterii artificiale etc.), sa regleze unitati de manufactura automata cu program flexibil, unitati cu sisteme controlate electronic, mecanic, hidraulic si pneumatic, masini si echipamente de control numeric, linii de asamblare si de împachetare, masini de sortat, unitati de umplere si finisare în liniile de productie de obiecte medicale, masini textile sofisticate, unitati si linii controlate prin computere si sa regleze sisteme automate de productie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de productie si în fabrici, unde expunerea la grasimi, praf si alte tipuri de murdarie, precum si zgomotul sunt inevitabile alaturi de conditiile de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte si instrumente de meserias cum sunt clesti, surubelnite, masini de masurat, sisteme de programare masini si echipamente controlate numeric etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de calificare în domeniu, sa aveti imaginatie tehnica, acuratete si dexteritate manuala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?