Vânzător / magazioner

Vânzător / magazioner

 Verificarea datei de fabricație a untului din depozit
 Verificarea datei de fabricație a untului din depozit  Înregistrarea materialelor eliberate din depozit  Verificarea temperaturii în interiorul silozului  Verificarea mărfurilor într-un supermarket  Evidența computerizată a situației dintr-un depozit  Verificarea calității pieselor de schimb  Primirea și predarea uneltelor la depozitul unui atelier

Cine sunt si cu ce se ocupa? Magazionerul face munca manuala, mecanizata, automatizata si administrativa în cadrul magazinelor; de asemenea, primeste si distribuie bunurile care se stocheaza în magazie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa primeasca, sa stivuiasca, sa completeze bunuri si produse pe baza de liste de înregistrare, comerciale, statistice sau economice - sa controleze înregistrarile si sa le rectifice - sa mânuiasca echipament pentru tehnologia automata si de informatizare din magazine (computer, recunoastere cu caracter optic (OCR), televiziune cu circuit închis (CCTV) etc.) - sa pregateasca pentru livrare bunurile stocate în magaziile mari, hale industriale sau comerciale - sa opereze, sa ajusteze si sa administreze echipamentul mecanizat din cadrul magazinelor - sa tina înregistrarile necesare prin folosirea computerelor - sa organizeze circulatia documentelor cu privire la marfurile din magazie - sa participe la preluarea stocului si sa faca inventare - sa raspunda pentru marfurile stocate - sa livreze bunurile stocate.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În depozitele din unitatile industriale sau comerciale; bunurile înmagazinate pot fi o larga varietate de produse sau materiale. În unele cazuri, mediul de lucru poate prezenta unele probleme, cum sunt în cazul substantelor chimice, prafului de la materialele de constructii etc.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Stivuitoare, ridicatoare, benzi transportoare, carucioare pe baterie, poduri rulante, scari, rampe, paleti, banci de lucru, echipament automat si computerul.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, posibil cursuri externe sau prin practica la locul de munca în întreprindere, sa aveti precizie, aptitudini de lucru cu cifrele si o buna memorie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?