Casier la oficiu de schimb valutar

Casier la oficiu de schimb valutar

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui functionar de schimb valutar consta în servicii de schimb valuta straina catre clienti si procesarea tranzactiei de numerar în moneda straina si nationala. Daca este abilitat, acesta poate fi chiar directorul sau proprietarul companiei si poate avea propriul oficiu de schimb valutar.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca operatiuni de schimb atât în moneda nationala cât si straina, pe baza solicitarilor clientilor - sa informeze clientii despre posibilitatile si conditiile de cumparare si vânzare valuta straina - sa lucreze cu numerar la biroul de schimb valutar - sa înregistreze toate tranzactiile cu valuta straina si sa compare înregistrarile cu registrul de casa existent, sa înregistreze date despre operatiunile facute, sa detina depozite de bani si documente încredintate acestuia pâna în momentul prescrierii - sa verifice daca banii depusi în oficiu sunt autentici, valabili si intacti - daca functionarul este propriul patron al biroului de schimb, acesta trebuie sa achizitioneze suficiente sume de bani în moneda nationala si straina, si sa administreze societatea bine (adica sa tina înregistrari, sa comunice cu autoritatile responsabile cu privire la plata impozitelor etc.)

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În banci si birouri de schimb valutar, în oficii de schimb valutar, unde functionarul lucreaza în spatele unui ghiseu si unde este protejat de un geam. Munca nu implica probleme deosebite, cu exceptia posibilitatii lucrului în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini de numarat banii, un computer.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii medii cu diploma de bacalaureat; sa aveti putere de concentrare, precizie, abilitati de lucru cu cifrele si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?