Asistent social

Asistent social

 Prelucrarea unei cereri de internare la casa de bătrâni
 Prelucrarea unei cereri de internare la casa de bătrâni  Prelucrarea documentelor pentru internarea în casa de bătrâni  Completarea datelor referitoare la un caz social  Verificarea documentelor referitoare la cazurile sociale curente

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui lucrator social este aceea de a ajuta oamenii în rezolvarea problemelor legate de situatia lor sociala sau de viata personala.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa stabileasca situatia generala sociala a oamenilor care locuiesc într-o anumita zona - sa stabileasca situatia reala a familiilor care au probleme din cauza modului de viata nesatisfacator, cu datorii, cu probleme de alcoolism, consum de droguri din partea unuia dintre membrii familiei, sau cu persoane care nu sunt în stare sa se descurce singure din cauza vârstei înaintate, a bolii sau a altor probleme - sa ajute oamenii handicapati, oferind sfaturi, inclusiv ajutor în completarea diferitelor formulare si cereri - sa coordoneze si sa asigure servicii catre comunitate din punct de vedere profesional, operational si economic, inclusiv sa administreze activitati - sa propuna, iar în cazuri urgente, sa rezolve plasarea imediata a copiilor si tinerilor în institutii de protectie si de rezidenta, în familii adoptive în locul familiilor lor, în conformitate cu hotarârile date de tribunale - sa presteze activitati sociale în favoarea refugiatilor, a oamenilor fara adapost, sau a altor grupuri de indivizi cu probleme specifice, dupa cum este cazul - sa desfasoare activitate de specialitate în institutiile care trateaza dependenta de droguri si de alt fel - sa reprezinte persoanele în procedurile juridice si administrative.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri precum si în case particulare, unde nu sunt probleme deosebite de mediu; totusi, unii lucratori sociali vin în contact cu oameni care pot fi la un moment dat agresivi sau dificili.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia computerizata, ustensile de scris, documente si mai presus de toate, exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii medii, sau studii superioare cu specializarea în sociologie, sa aveti o atitudine pozitiva fata de oameni, sa stiti cum sa va purtati cu oamenii, sa aveti o tinuta si o conduita cultivata, o buna judecata si rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?