Strungar

Strungar

 Fixarea unei piese
 Fixarea unei piese  Urmărirea procesului de prelucrare  Măsurarea unei piese  La o mașină cu operare numerică  Strunjirea unui electrod de cupru  Frezarea  Măsurarea grosimii unei margini  Supravegherea procesului de prelucrare cu ajutorul unor dispozitive optice

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de strungar de metale este de a fabrica piese rotative.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa citeasca si sa foloseasca schitele si alte documente de acest gen si sa stabileasca cum se executa munca: adica sa selecteze viteza, ustensilele si materialele, uneltele de fixat si piesele de lucru, sa regleze dispozitivele masinii, sa prelucreze cu masina piese de diferite forme si marimi aducându-le la dimensiunile, acuratetea si finisajul de suprafata specificate, sa efectueze taieturi fine, sa întretina si sa mânuiasca masinile unelte.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere si fabrici cu specific tehnologic sau în ateliere mici si service unde se lucreaza în zgomot, cu grasimi si cu alte substante murdare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Strunguri conventionale si cu control numeric, strunguri-revolver, masini de alezat si alte masini de acest fel, uneori si sisteme de automate de fabricatie, ustensile manuale pentru munca de întretinere uzuala precum si propriile mâini. Materialele cu care se lucreaza sunt în general tot felul de metale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala sau un curs de calificare în domeniu, sa aveti imaginatie spatiala, precizie, imaginatie tehnica, acuratete si reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?