Profesor pentru copii cu nevoi speciale

Profesor pentru copii cu nevoi speciale

 La un spectacol de teatru
 La un spectacol de teatru  Plimbare în natură  Desenând pe tablă  Supravegherea lucrului într-un atelier de tâmplărie  La culcare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui profesor pentru nevoi speciale (pentru persoanele cu dificultati de învatare / cu dificultati de comportament)este aceea de a educa copiii care au diferite deficiente - de ordin fizic, senzorial, mental, de sanatate sau de comportament. Acesta poate lucra fie ca profesor pentru acesti copii, fie în centre de consiliere pentru parintii copiilor, în unitati spitalicesti, în centre de reabilitate, iar obligatia lor este de a readuce la o viata normala acesti copii sau de a face munca de cercetare în ce priveste educarea persoanelor cu nevoi speciale sau cu dificultati în învatare. Astfel de copii pot de asemenea sa fie copii handicapati, sau care au dificultati la învatatura sau care au probleme de comportament. Exista foarte multe elemente în comun între acest domeniu de lucru si munca cu persoanele cu handicap, desi acestea din urma pot sa nu aiba dificultati la învatatura sau dificultati de comportament sub nici o forma.

Care sunt îndatoririle postului? Profesorul pentru nevoi speciale poate fi specializat în anumite domenii în functie de tipul de nevoie speciala. Aceste domenii includ în special educarea persoanelor cu dificultati de învatare, cu probleme de logopedie: pot fi de asemenea implicati în integrarea copiilor cu nevoi speciale în scolile obisnuite. Alte activitati pot include învatarea copiilor cu dificultati specifice în domeniul matematicii, citirii (dislexie) si scrierii. Daca lucreaza ca învatator, sarcinile principale ale unui învatator pedagog includ activitati similare acelora îndeplinite de orice alt profesor, precum si activitati care rezulta predarea la copiii cu probleme speciale, ceea ce presupune adaptarea metodelor normale de educare în conformitate cu felul nevoii speciale si prin folosirea de metode speciale.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În clase de scoala, în laboratoare scolare sau în alte facilitati ale scolii, în birouri sau în încaperi similare - unde nu exista probleme particulare în ce priveste mediul de lucru.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Materiale didactice de toate tipurile conform subiectului predat, ustensile de scris si de desenat, tehnologie computerizata multimedia, echipamente video si audio si mai presus de toate, comunicarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala speciala de pedagogie în domeniu, sa aveti talent de profesor, abilitate de a va exercita autoritatea, atitudine pozitiva fata de copii si tineri, abilitatea de a va exprima fluent, o memorie buna, abilitatea de a improviza, abilitate organizatorica si o conduita si o tinuta eleganta.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?