Decorator de vitrine

Decorator de vitrine

 Proiectarea decorațiunilor
 Proiectarea decorațiunilor  Finisarea unui proiect pentru executarea unui model Vitrină de magazin  Pregătirea tabelelor cu prețuri  Atelier de șabloane

Cine sunt si cu ce se ocupa? Misiunea unui decorator de vitrine este de a atrage atentia cumparatorilor asupra bunurilor puse în vânzare. Un decorator de vitrine poate fi angajat de un departament de vânzari sau de o societate care se ocupa cu deschiderea de expozitii, sau poate fi liber profesionist.

Care sunt îndatoririle postului? Decoreaza vitrinele cu anunturi si afise atractive, foloseste inscriptionari ornamentale pe bannere facute din diferite materiale - aranjeaza produsele si vitrina - aranjeaza magazinele si standurile de vânzare din expozitii si decoreaza standurile si saloanele de prezentare din cadrul expozitiilor. Raspunde de obtinerea unui ansamblu vizual complex al vitrinei si de decoratiunile acesteia în functie de designul ales - face schite detaliate pentru decorare - are cunostinte solide despre materialele folosite la decorarea vitrinelor, cum ar fi materialele textile, hârtia, metalele, materialele plastice etc. - acorda asistenta tehnica în decorarea vitrinelor.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Decoratorul de vitrine îsi desfasoara munca în vitrinele magazinelor de desfacere, sau în cadrul expozitiilor, într-o maniera de lucru confortabila; ocazional, munca implica locuri care nu sunt usor accesibile sau aflate la înaltime.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cele mai frecvent folosite instrumente sunt pensulele si alte materiale de desen, foarfeci, lipici si adezivi, creioane colorate si palete de culoare. Este foarte important sa aveti dexteritate manuala si idei.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi absolvit un curs de calificare, sa aveti gust estetic, îndemânare, resurse si abilitati creative, imaginatie tridimensionala, abilitate de a va organiza munca si a improviza.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?