Constructor / administrator santier de constructii

Constructor / administrator santier de constructii

 Verificarea planului de construcție
 Verificarea planului de construcție  Verificarea corectitudinii unei facturi pentru materialele de construcție furnizate

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de administrator de santier este aceea de a administra si organiza munca în constructii. El raspunde de lucrarile de constructie de pe santier si vegheaza ca acestea sa respecte documentatia tehnica.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa repartizeze muncitorii pentru diferitele lucrari de constructie, sa-i coordoneze contractorii din constructii si pe sub-contractorii acestora, sa decida cum sa se foloseasca masinile si alte echipamente, sa asigure aprovizionarea cu materiale, sa verifice calitatea si cantitatea lor - sa administreze si sa controleze procesele de munca si sa se asigure de progresul constructiei - sa ia decizii tehnice cu privire la anumite operatiuni de constructii - sa hotarasca ce este de facut într-un caz de urgenta care poate conduce la nerespectarea documentatiei tehnice - sa se întâlneasca cu contractorii si sub-contractorii pentru a discuta cursul lucrarilor de constructie si orice schimbari solicitate - sa verifice daca constructia respecta schitele si documentatiile si daca lucrarea respecta programul de constructie si atinge la timp reperele stabilite, sa ia din timp masuri pentru recuperarea întârzierilor, daca exista, sa faca controlul de calitate a lucrarilor de constructie (zidarie, acoperis, tevi, decoratiuni etc.), sa raporteze despre progresul constructiei, sa tina un registru de santier, sa supravegheze muncitorii si sa se asigure ca sunt respectate normele de sanatate si protectie a muncii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe santier si numai o mica parte de timp în birou, drept pentru care conditiile de vreme schimbatoare, praful si murdaria sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament si accesorii de birou uzuale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat politehnica cu profil ingineri, sau o scoala post-liceala în domeniu cu certificat de absolvire, sa aveti abilitati de organizator, sa fiti capabil de judecati rapide si corecte, sa aveti autoritate, sa fiti clar si concis în exprimare, sa fiti capabil sa lucrati în echipa.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?