Muncitor în constructii

Muncitor în constructii

 Tăierea manuală a scândurilor la lungimea necesară
 Tăierea manuală a scândurilor la lungimea necesară  Curățarea unei bârne transversale cu mistria  Îndepărtarea molozului cu roaba  Scuturarea molozului din roabă într-un container de deșeuri  Turnarea amestecului de ciment dintr-o betonieră

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui muncitor necalificat în industria de constructii este aceea de a presta munci necalificate în domeniul constructiilor civile si al constructiilor în general.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa încarce, sa descarce sau sa stocheze materiale de constructie si produse, sa le mute în carucioare - sa pregateasca mortarul si mixturile, sa le amestece în recipienti, sa le întinda, sa le taie, sa le taseze si sa le gaureasca, sa dezlipeasca asfaltul, pavajul, pardoseala si alte suprafete facute din diferite materiale, sa dezasambleze structurile de rezistenta ale podurilor, furnalelor si sa faca alte lucrari de demolare, sa sorteze materialul rezultat din demolari, sa ajute zidarii si sa lucreze pe diferite masini si echipamente - sa faca vopsitorii simple si sa dea cu spray cu vopsea, sa ridice si sa dezasambleze cabine de macarale - sa toarne fundatii pentru trotuare, drumuri, pavaje, acoperisuri etc. - sa scoata, sa întinda, sa sigileze tevi, valve, flapsuri si sisteme din interiorul tevilor, rezervoarelor de apa si sistemelor de drenare a apei - sa puna saboti pe calea ferata, sa taie, sa gaureasca si sa îmbine sine de cale ferata, sa asambleze saboti la vagoane, sa dezasambleze vagoanele trenurilor si sa trateze terasamentul de cale ferata.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În general pe santiere, unde sunt conditii de vreme schimbatoare, se lucreaza la înaltime, în mediu cu praf si în contact cu materiale de constructii care pot contine substante chimice etc.

Ce instrumente / echipamente folosesc? De exemplu, barosul zidarului, spatule, mistrii, amestecatoare, roabe, ciocane pneumatice, benzi transportoare, blocuri etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi lucrat în domeniu sau sa fi urmat un curs de ucenicie în domeniu, sa aveti conditie fizica buna, dexteritate manuala, abilitate de lucru în echipa, reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?