Tâmplar (în construcții)

Tâmplar (în construcții)

 Finisarea unui panou lateral cu rindeaua
 Finisarea unui panou lateral cu rindeaua  Desenarea cu ajutorul echerului  Tăiere cu ajutorul ferăstrăului cu arc  Munca la masa tâmplarului  Executarea unei ferestre

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tâmplarul / asamblatorul din constructii executa rame din lemn si alte parti din lemn ale cladirilor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa fixeze ferestre si usi în tocurile lor executate din lemn, sa faca scari si balustrade, sa fixeze dulapuri de lemn si rafturi în nise etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe santierele de constructie sau în interiorul caselor locuite sau în ateliere. Se lucreaza în praf, cu murdarie si uneori trebuie sa lucrati la înaltime si în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte manuale de mestesugar, inclusiv fierastrau, ciocan, pila, rindea, dalta, surubelnita, suruburi si alte unelte manuale electrice.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu si sa aveti aptitudini pentru lucrarile manuale.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?