Mânuitor decoruri

Mânuitor decoruri

 Pregătiri penru construirea decorurilor
 Pregătiri penru construirea decorurilor  Strângerea recuzitei  Fixarea unei draperii pe scenă  Construirea decorurilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca mânuitorului de decoruri este de aranja, adapta si dezasambla decorurile pe platourile de filmare sau pe scenele de teatru, sau echipamentul de la circ, conform ideilor creatorului de decoruri.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa execute si sa aranjeze decorurile si recuzitele pe scene exterioare si interioare - sa ridice structuri din lemn pentru tot felul de cladiri folosite în teatru si film (cum sunt castele, mori, rampe de lansare, rachete, carute, ruine etc.) - sa asigure stabilitatea acestora si sa finiseze decorul si ornamentele, inclusiv eventualele accesorii mobile sau în miscare (cum sunt deschideri de la sine a unei pietre care blocheaza o intrare, miscari de lucruri magice, prabusirea unor cladiri etc.) - sa finiseze suprafetele decorurilor în mod corespunzator - sa ridice corturi de circ prin folosirea tachetilor speciali pentru ridicarea si fixarea "cupolei mari" - pe perioada spectacolului sa faca lucrari de asamblare necesare pentru numerele de la sol si din aer, conform instructiunilor proiectantului sau ale sefului de echipa - sa asambleze custi în arena pe perioada spectacolelor, inclusiv (la circuri, de exemplu)sa faca tuneluri pentru deplasarea animalelor în arena etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În teatre, în studiouri de film si în circuri. Munca la înaltime si în locuri greu accesibile sunt, ocazional, inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Cele mai folosite sunt fierastrau circular, pânza de traforaj si fierastrau banda, unelte de prelucrat lemnul, masini de frezat si de perforat, mandrine, securi, ciocane, rindea si alte unelte de tâmplarie precum si propriile mâini si picioare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de ucenicie cu specific în tâmplarie, sa aveti pricepere, sa va miscati rapid, sa fiti apt fizic si sa aveti imaginatie spatiala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?