Ofiter de politie / politist

Ofiter de politie / politist

 Paza de noapte
 Paza de noapte  Dispeceratul poliției municipale  Patrulă în misiune - verificarea chioșcurilor  Contravenție rutieră - oprirea mașinii  Blocarea roții

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sarcina unui politist într-un oras este aceea de a avea grija de respectarea legilor si a ordinii publice în orase sau localitati.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa supravegheze respectarea legilor locale (cum sunt cele cu privire la vânzarile din piete, cele privitoare la problema prostitutiei etc.) - sa sprijine autoritatile locale, sa informeze oamenii cu privire la drepturile si obligatiile lor - sa raspunda la întrebarile puse de localnici si turisti (inclusiv straini) si sa dea indicatii - sa ia masuri corespunzatoare atunci când s-a petrecut o infractiune sau un delict sau daca se poate presupune în mod rezonabil ca asa ceva a avut loc, - sa perceapa amenzi în caz de încalcare a regulilor de circulatie, de vânzare fara autorizatie, de acte de huliganism, de încalcare a linistii publice etc. - sa înregistreze astfel de evenimente si sa protejeze martorii acestora - sa verifice identitatea oamenilor - sa escorteze oamenii la sectia de politie - sa confiste armele detinute ilegal, sa blocheze zone acolo unde nu au voie sa patrunda intrusi, sa deschida cladirile sigilate daca este necesar sa se intre în acestea cu forta în numele legii si în interesul public - sa confiste obiectele achizitionate ilegal, în conformitate cu legea - sa coopereze cu politia statala.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În medii de lucru din cele mai variate, cel mai adesea în aer liber. Conditii de vreme schimbatoare si lucrul în schimburi este inevitabil.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Autoritatea politistului, dar se poate folosi si de baston si de arma de foc (la nevoie).

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, eventual cu diploma de bacalaureat (sau sa fiti student la o universitate), trebuie sa aveti cursuri speciale pentru ofiterii de politie, sa fiti apt din punct de vedere fizic si mental, sa fiti capabil sa luati decizii rapid, sa aveti abilitatea de a va impune autoritatea, sa aveti auto-disciplina si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?