Muncitor în service auto

Muncitor în service auto

 Demontarea unei anvelope
 Demontarea unei anvelope  Testarea bujiilor  Executarea rulmenților

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de mecanic auto include o gama larga de munci auxiliare în domeniul întretinerii si repararii masinilor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: spalarea, degresarea si ungerea cu pasta de lustruit a masinilor, reparatii uzuale - de exemplu, înlocuire de flapsuri la aripi, înlocuirea elementelor la instalatia electrica, înlocuirea tevii de esapament, înlocuirea si fixarea rotilor, cauciucurilor, tuburilor de aerisire, echilibrarea rotilor, curatare interior masina, spalare, samponare, ungere cu crema de lustruit si lustruirea partilor componente ale masinii precum si a motorului, operarea liniilor de spalare - sa dea cu spray motorul si sasiul, sa greseze în conformitate cu o schema specifica (planul de gresare), sa arunce si sa înlocuiasca uleiul de la motor, cutia de viteze si sistemul de directie, inclusiv sa trateze si sa înlocuiasca filtrele de aer si de ulei, sa antifoneze masinile în interior si în exterior, sa dea cu spray protector sasiul si partile joase ale masinii, sa înlocuiasca bateriile, becurile, oglinzile, oglinzile retrovizoare, placutele de frâna si alte parti componente usor de înlocuit ale masinii.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara de obicei în ateliere auto si în afara lor, în ateliere mici sau mari de reparatii auto unde pot aparea aspecte neplacute, si într-un mediu de lucru care implica munca cu grasimi, obiecte la care se ajunge greu si uneori, conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Printre cel mai frecvent folosite instrumente sunt: uneltele manuale ale unui mecanic auto, de exemplu, chei, surubelnite, pistoale de gresare, aparate de masura, detectoare de circuite si de testare, instrumente de diagnosticare, detergenti si alte materiale de curatare. Aveti nevoie de dexteritate în lucrul manual.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Formare profesionala, abilitate de lucru cu mâinile, imaginatie tehnica, rabdare si acuratete.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?