Inginer instalator

Inginer instalator

 Munca la planșa de desen
 Munca la planșa de desen  Prelucrarea unei piese  Sudarea cu arc electric  Îndoirea unei foi de metal în mașina de îndoit  Măsurarea unui produs cu ajutorul mașinii de măsurat cu coordonate  În hala de montaj

Cine sunt si cu ce se ocupa? Inginerul instalator presteaza activitati de tipuri foarte diferite de inginerie generala în uzinele care produc piese, unde munca cere deprinderi tehnice de ordin general si mai putin o specializare îngusta.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca schite simple pentru efectuarea unor anumite procese, sa poansoneze si sa cableze diferitele parti lucrate manual sau mecanic prin pilire, taiere cu fierastraul, batere la cald, îndoire, perforare, ranforsare, alezare si taiere cu burghiul, precum si sa prelucreze diferite piese la strung, cu freza, cu masina de slefuit etc., sa asambleze partile prelucrate si ansamblele prin îmbinare cu bolturi, prin nituire, prin lipire cu aliaj dur si prin sudare, sa asambleze masinile de fabricat, generatoare de utere, de transport si de alt tip, masinile controlate pe calculator, unitatile si liniile de fabricatie, sa faca teste de punere în functiune pentru masini si echipamente, sa întretina ustensilele de lucru, masinile si alte echipamente.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara într-o gama variata de fabrici, în ateliere tehnologice si la locul instalatiilor de alimentare, unde expunerea la zgomot, lubrifianti si alte murdarii, sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? de regula se folosesc strunguri, masini de frezat, de alezat, mandrine / masini de perforat, masini de sudura, aparate si instrumente de calibrat, pile, foarfeci, masini de biguit, masini de filetat, chei fixe, surubelnite si propriile mâini. Materialele cu care se lucreaza sunt metalele.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu, sa aveti imaginatie spatiala, acuratete, imaginatie tehnica, dexteritate, precizie, reactii rapide si abilitate de a improviza.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?