Operator echipamente electrice

Operator echipamente electrice

 Manipularea echipamentului circuitului primar
 Manipularea echipamentului circuitului primar  Verificarea funcționării echipamentului  Verificarea transportului combustibilului ars  Operator manevrând combustibil  Operarea unei mașini de încărcat  Operarea echipamentului unui circuit primar de sprijin

Cine sunt si cu ce se ocupa? Operatorul de echipamente electrice trebuie sa lucreze cu o serie de echipamente pentru generarea si distribuirea energiei si sa faca lucrari de întretinere si de reparatii. Acestia sunt angajati de unitatile care distribuie energia electrica si lucreaza în uzine mari de productie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa lucreze la producerea de energie electrica si la instalatiile de transformare în uzinele electrice si termice, folosind echipament de masurare, înregistrare, semnalizare, IT sau cu ajutorul echipamentului computerizat, sa lucreze cu reactoare, turbine, boilere, generatoare si alte echipamente aferente din statiile generatoare de electricitate si în substatiile acestora, sa controleze operatiunile cu privire la siguranta nucleara din uzinele nucleare (racire finala, tratament special al apei), sa controleze si sa monitorizeze echipamentul pentru schimbarea combustibilului de fisiune, sa controleze si sa monitorizeze masinile din punct de vedere al sigurantei în functionare (statii compresoare, uzine de racire, sisteme de aer conditionat si sisteme implicate în gestionarea si tinerea sub control a reziduurilor radioactive) si sa coordoneze permanent depozitarea si stocarea lor, precum si sa participe la lucrarile de întretinere si de reparatie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În diverse uzine de energie astfel ca munca în schimburi si uneori în zgomot si praf este inevitabila.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite elemente de masurare, semnalizare si control ale sistemelor de control, substatii, boilere, turbine, pompe si statii de tratare a apei si alte echipamente generatoare de energie, concasoare, masini de sortare si alte instrumente pentru întretinere si reparatii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, auto-disciplina, precizie, imaginatie tehnica si reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?