Operator echipamente de alimentare cu apă

Operator echipamente de alimentare cu apă

Verificarea proceselor de tratament tehnologic al apei
Verificarea proceselor de tratament tehnologic al apei Setarea parametrilor procesului de tratament al apei Curățarea rezervoarelor de pește de păstrăvul curcubeu folosit pentru stipularea calității apei crude Ajustarea unei supape de reglare la un filtru de înaltă performanță Ajustarea unei pompe de dozaj pentru substanțe chimice Revizia pompei Analiza imaginii microscopice a apei Analiza calității apei cu un spectrofotometru

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria operatorului de echipament de distributie si alimentare cu apa este aceea de a opera cu echipamentul din uzinele de tratare a apei, din statiile de pompare si din uzinele de tratare a apelor uzate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa lucreze cu masinile, sa le întretina si sa faca reparatii minore la acestea. Sa controleze calitatea apei cu ajutorul diferitelor instrumente de verificare si semnalizare si al panourilor de control.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În zonele unde sunt uzinele de apa (la uzine de purificare a apei, la uzine de tratare ape uzate, la statii de pompare apa etc.).

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipamentul mentionat mai sus, tehnologii de masurare si ustensile manuale de întretinere si reparatii.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu si sa aveti cunostinte de tehnologie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?