Artificier / maistru responsabil cu dinamitarea

Artificier / maistru responsabil cu dinamitarea

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de responsabil cu dinamitarea este aceea de a pusca sau de a arunca în aer, în conditii de siguranta, diferite obiecte. În cariere si în mine de suprafata o astfel de persoana este cunoscuta sub numele de artificier. În calitate de maistru, acestia conduc / supravegheaza echipa care lucreaza la dinamitare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa arunce în aer roca si stâlpii, betonul, betonul armat si blocurile din caramida, zidurile ramase si pilonii de sustinere, sau sa faca gauri sau implanturi, de exemplu pentru plantarea copacilor si implantarea pilonilor de sustinere sau pentru drenare - sa sparga pamântul înghetat sau materiile prime, sa arunce în aer zgura de cuptor, dispersii de soluri - sa pregateasca si sa transporte materialele de dinamitare la locul de constructii si la fundatii fara sa distruga fundatiile, sa participe la excavari pe drumuri si cai ferate pentru pregatirea transeelor în vederea instalarii conductelor de alimentare cu apa, de canalizare, a tevilor de gaz, a cablurilor electrice sau de telecomunicatii etc., sa lucreze la puturi de apa de toate genurile, la lucrari de demolare a cladirilor si la localuri de toate genurile si din toate materialele (zidarie, beton, beton armat), sa lucreze în cariere, la sapatul tunelurilor, în pesteri sau coridoare subterane, sa arunce în aer explozivi si torpile sub apa, al foraje si în spatii deschise în perioada prospectarilor geologice si asa mai departe. Acestia opereaza pe masini de forat pentru a sapa gauri de puscare în roca la constructiile de drumuri si de alt tip.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe santierele unde se demoleaza cladiri, în mine, la case, cariere, afara etc.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În principal masinarii si sisteme electronice de dinamitat. Uneori se folosesc masini de gaurit pentru dat gauri pentru plasat explozivi. Se foloseste de obicei si echipament de protectie, cum sunt ochelari, antifoane si casti de protectie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu ca artificier sau persoana care dinamiteaza (nu se cer studii superioare), precizie, încredere, viziune spatiala si abilitate de a face calcule.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?