Săpător de puturi / fântâni

Săpător de puturi / fântâni

 Montarea unei conducte de filtrare
 Montarea unei conducte de filtrare  Perforarea cu fus  Montarea unei conducte de filtrare  Perforare  Golirea coșului de perforare  Prelevarea unei probe  Turnarea nisipului de filtrare

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca sapatorului de puturi este aceea de a sapa, modifica sau repara toate tipurile de puturi.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: Sa faca reparatii la puturile de suprafata si cisternele colectoare de apa din izvoare, din structuri gata montate, captarea si drenarea izvoarelor prin tevi, captarea penetrarilor mari de apa în betoane - sa faca fundatii si sa sape puturi în toate genurile de soluri si la diverse adâncimi, nisip (prin sapare, captusire cu caramida sau prin coborârea unei structuri gata facute), sa izoleze puturile - sa curete si sa dezinfecteze puturi, sa repare sau sa înlocuiasca captuselile defecte ale putului, sa ranforseze peretii putului cu structuri cadru, sa refaca captuseala de caramizi sau beton a putului - precum si sa faca alte munci asociate reconstructiei si saparii de puturi si orice operatii de dinamitare a acestora.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În puturi sau în cladirile aferente acestora. Locul de munca este dificil si exista pericol de cadere în puturi. Lucrati în contact cu pamântul si în conditii de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Exemplu: masini de gaurit, ciocane pneumatice, unelte de maistru, echipamente de tractat etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu pentru sapator de puturi, o conditie fizica buna, dexteritate manuala si reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?