Sudor

Sudor

 Învățând sudarea cu flamă
 Învățând sudarea cu flamă  Sudura cu arc electric  Sudură

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de operator sudura este aceea de a pune cap la cap anumite parti metalice prin diverse proceduri de sudura. Sudorii pot fi specializati pe diferite tipuri de sudura.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca suprafetele de sudat, sa le niveleze, sa fixeze si sa trateze metalele de sudat, sa regleze si sa fixeze echipamentul de sudura, sa verifice rezistenta sudurii, sa asambleze si sa preseze piesele de sudat, sa taie materialele metalice cu oxigen, plasma sau laser (manual sau cu masini de taiat), sa sudeze, sa finiseze si sa îmbine partile diferitelor constructii din metal sau aliaje de metal cu sudura cu arc electric sau sudura gaz prin diferite procedee, sa finiseze partile sudate, sa le curete si sa le testeze calitatea.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara ca parte dintr-o gama variata de operatiuni pe santiere, ateliere, fabrici, uzine electrice sau în agricultura sau pe santiere navale. Expunerea la substante chimice, în combinatie cu efecte de praf, zgomot, scântei, diferite tipuri de flama etc., toate trebuie luate în considerare. Sudorii poarta de obicei echipament de protectie si uneori masti de oxigen.

Ce instrumente / echipamente folosesc? De regula, echipament de sudura (inclusiv cele automate), prese, unelte de mâna, (roboti), tuburi de oxigen sau alte gaze si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare ca sudor sau scoala profesionala si sa fi trecut un test în acest sens, sa aveti abilitate de concentrare totala pentru mai multe minute sau timp îndelungat, sa aveti viziune tehnica, încredere, o vedere buna si reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?