Operator la masina de cusut

Operator la masina de cusut

 Coaserea manuală
 Coaserea manuală  Calandrarea  Executarea cusăturilor  Călcatul

Cine sunt si cu ce se ocupa? Operatorul care lucreaza la masina de cusut face munci mai putin complicate la masina de cusut folosita în industrie, însa poate lucra si individual la fabricarea si repararea costumelor, rochiilor, lenjeriei de corp, palariilor, textilelor din industrie precum si a îmbracamintei sportive. Acestia cos laolalta piesele componente ale îmbracamintei, ghidând bucatile de material prin masina.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa scoata însailaturile, sa faca tivuri si margini - sa coasa si sa matlaseze anumite parti - sa calce cusaturile pentru a le aplatiza - sa coasa parti independente de îmbracaminte laolalta - sa faca mici broderii, sa coase tiv - sa coase fermoare - sa calce si sa netezeasca pliuri, borduri, mâneci, buzunare aplicate, închizatori (clipsuri) etc. - sa verifice defecte de material sau cusatura - sa corijeze greselile - sa faca service si sa presteze munci de întretinere de baza la masinile si echipamentul folosit la coasere.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Munca se desfasoara în fabrici, unde mediul de lucru poate fi zgomotos.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini de cusut, masini de tivit, masini de cusut nasturi, fiare de calcat, foarfeci, tipare de croitorie si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala sau un curs de calificare la locul de munca, sa aveti dexteritate manuala, rabdare, sa lucrati curat, sa aveti precizie si o vedere buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?