Dansator

Dansator

 Exersarea elementelor de coregrafie
 Exersarea elementelor de coregrafie  Serie de exerciții de încălzire la bară  Set de exerciții libere  Improvizații coregrafice  În timpul spectacolului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Dansatorul este artistul care ia parte la spectacole de dans si de balet.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa studieze spectacole de dans si de balet în scopul de a-si face o idee cu privire la spectacolul de dans sau de balet, conform rolului dat (sa cunoasca pasii si figurile si întreaga intriga a spectacolului sau baletului, atmosfera acestuia) - sa practice în particular pasii de dans si figurile din spectacol sau balet sau parti din acestea sub supravegherea coregrafului sau ca munca individuala - sa participe la repetitii si spectacole de dans sau balet - sa ia parte la spectacole televizate, sau festivaluri, sau programe TV, sau filmari video etc. - sa ia parte la balet si în spectacole de teatru - sa faca exercitii pentru a-si mentine conditia fizica de dansator si sa aiba o tinuta si o prestanta de dansator.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de dans, pe scene. Lucrul în afara orelor de program si uneori deplasari lungi departe de casa, sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Propriul corp, pantofi de dans si diferite costume precum si farduri, în functie de spectacole.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de dans, sa aveti talent la dans, abilitate de a va misca gratios si usor, sa aveti ureche muzicala, abilitatea de a intra în rol, o memorie buna, rabdare, putere de concentrare, tinuta si maniere elegante, abilitatea de a lucra în echipa. Cu cât un dansator are mai mult succes cu atât talentul sau este mai mare, este o munca grea si solicita foarte mult.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?