Operator de furnal

Operator de furnal

 Descărcarea metalului lichid din cubilou în oala de turnare
 Descărcarea metalului lichid din cubilou în oala de turnare  Umplerea cărucioarelor cu material pentru alimentarea cuptorului de topire  Descărcarea zgurei din cuptorul de topire

Cine sunt si cu ce se ocupa? Operatorul de furnal pregateste si încarca metalul si alte materii prime si aditivi în furnale si controleaza procesul de topire, evacuare si turnare a metalului topit. Ocupatia este denumita si în conformitate cu tipul de furnal la care se lucreaza - cum sunt operator de furnal arc electric etc. Mai este cunoscut si sub denumirea de topitor.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca si sa controleze procesul de topire, de evacuare si de turnare a aliajelor (otel, otel carbon, aliaje neferoase). Încarca materiile prime în furnal, controleaza temperatura din furnal si regleaza supapele pentru a controla fluxul de aer, combustibil, apa, electricitate etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În turnatorii lânga furnal, unde se lucreaza cu murdarie si cu substante chimice, precum si la temperaturi foarte înalte.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite tipuri de furnale de turnatorie si sistemelor electrice lor de control, linguri de turnare, creuzete etc., pentru transportul si turnarea materialelor topite. Se poarta echipamente de protectie.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti abilitatea de a reactiona rapid, sa aveti conditie fizica buna si mâini puternice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?