Purtător de cuvânt / responsabil relatii cu publicul

Purtător de cuvânt / responsabil relatii cu publicul

 Interview cu un ziarist în exterior
 Interview cu un ziarist în exterior  Pregătirea materialelor necesare pentru o știre de presă  În fața obiectivului aparatului de fotografiat  Declarație personală din partea unui purtător de cuvânt

Cine sunt si cu ce se ocupa? Responsabilul cu relatiile cu publicul prezinta organizatia în fata presei si a opiniei publice într-o lumina cât mai favorabila cu putinta.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa ofere informatii despre opiniile organizatiei, sa publice comunicate de presa, sa dea informatii cu privire la activitatea de baza a organizatiei etc. Rolul unui purtator de cuvânt include si comentarii cu privire la probleme neplacute, precum si luarea de pozitie în numele organizatiei pentru salvarea reputatiei acesteia din urma. Acesta poate lucra si ca "functionar de relatii publice" adica sa faca eforturi pentru ca organizatia sa fie cât mai cunoscuta, sa stabileasca interviuri cu jurnalistii pentru directori, pentru personalul superior sau pentru el însusi, sa faca în asa fel încât directorul organizatiei si alti membri ai conducerii sa tina cuvântari sau prezentari la congrese, conferinte, târguri etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În incinta organizatiei, în sali de întrunire sau la conferinte de presa, uneori în fata camerelor de luat vederi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologie informatizata si de comunicatii si alte ustensile de comunicatie si de prezentare, precum si material tiparit.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?