Tesător

Tesător

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tesatorul tese fire, fibre si alte materii prime pentru tesaturi si alte textile si produce diferite textile sau carpete.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa produca toate tipurile de urzeli simple si multicolore (sectiuni lungi si fire orizontale) din diferite materii prime pe masini de urzit - sa dimensioneze (în timpul procesului de dimensionare pe fibre se aplica agenti de masurare si ceara textila pentru a evita ruperea fibrelor, obtinându-se astfel o mare eficienta a testului si o calitate mai buna)urzeala pe diferite masini, inclusiv sa pregateasca si sa cântareasca solutiile corespunzatoare pentru diverse tipuri de materii prime - sa pregateasca firele sau fibrele urzelii pentru procesul de tesatura, sa introduca urzeala în razboi - sa teasa diferite tipuri de materiale pentru costume, rochii, lenjerie de corp, materiale textile industriale, decorative - sa teasa panglici, benzi (pentru aplicatii tehnice si industria modei) - sa urmareasca defectele din tesatura si sa le rectifice în momentul aparitiei lor - sa produca tesaturi cu franjuri si pentru pardoseli, sa repare defectele si sa coasa materialele facând ciucuri - sa coopereze în pregatirea si reglarea masinilor si a echipamentului folosit.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În principal munca se desfasoara în tesatorii, sau în ateliere mici, unde zgomotul foarte mare este un lucru obisnuit.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Razboaie de tesut si de urzit, razboaie cu banda, masini de urzit cu banda, masini de bobinat si de tors, masini de dimensionat, masini pentru facut ciucuri si covoare, masini de pregatit fibre si fire si alte masini si echipamente - precum si propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de pregatire în domeniu, sa aveti dexteritate manuala, putere de concentrare, rabdare si o vedere buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?