Muncitor în topitorie

Muncitor în topitorie

Cine sunt si cu ce se ocupa? Muncitorii din aceasta ramura executa diverse lucrari asociate cu formarea metalelor si productia de componente metalice. Ocupatiile lor au o serie de denumiri, cum ar fi operator masina de productie metal, muncitor topitor, operator masina de procesare metal si asa mai departe.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: muncitorul care lucreaza metalul sau cel din industria metalurgica produce cabluri, lanturi, pivoti, resorturi, electrozi de sudura si alte componente si pregateste materialele pentru productia metalurgica. Muncitorul din topitorie executa lucrari mai putin calificate în productia de metal turnat: scutura, debavureaza si curata matritele; încarca metalul în dispozitivele de topit si pregateste mixturile pentru matrita respectiva etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În uzine si fabrici metalurgice, în turnatorii, unde se lucreaza în murdarie, zgomot si la temperaturi înalte.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente, linii de productie automatizate, unelte manuale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala sau un curs de specialitate în domeniu, sa aveti reactie rapida si conditie fizica buna.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?