Muncitor montator sine de cale ferată

Muncitor montator sine de cale ferată

 Pe șine
 Pe șine  Lucrări topografice  Sudură  Întărirea izolației împotriva înghețului  Instalarea conductelor de drenaj  Îmbinarea șinelor cu ajutorul șuruburilor  Montarea macazurilor  Demontarea blocurilor șinelor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Montatorii de sine de cale ferata presteaza lucrari în constructii (de cele mai multe ori mai putin calificate), presteaza lucrari de întretinere, reparare si reconstructie a sinelor de cale ferata si alte componente ale liniei feroviare, la suprastructuri si terasamentul liniilor de cale ferata, precum si lucrari similare la sinele pentru sistemele de transport orasenesc. Este vorba mai mult de dezasamblare, asamblare sau lucrari de constructie.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa îndeparteze, sa instaleze si sa restaureze traversele - sa faca sau sa repare suporturile de beton pentru liniile de metrou - sa repare îmbinarile dintre liniile individuale, sa fixeze sine pe santier, sa le îmbine la unghiul dorit - sa schimbe jonctiuni, sa toarne straturi de izolatie si sa fixeze bolturile - sa regleze spatiul dintre liniile de cale ferata, sa le alinieze si sa le aduca la acelasi nivel - sa curete terasamentele de prundis si rigolele de pe calea ferata si la liniile de tramvai - sa asambleze si sa dezasambleze macazul - sa plaseze si sa întretina podurile din otel si beton si pasarelele de trecere - sa instaleze si sa fixeze poduri construite provizoriu - sa fixeze si sa întretina sistemele de drenare pentru sine - sa pozitioneze si sa amenajeze peroane - sa puna semne de statie si indicatoare similare pe refugiile transportului orasenesc - sa verifice starea portiunii de sine care i-a fost repartizata.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? De-a lungul sinelor de tramvai, de cale ferata, subterane, precum si pe santierele de constructii, în conditii de vreme schimbatoare, uneori în medii cu praf; se lucreaza la înaltime sau în locuri greu accesibile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Ciocane, leviere, sape de tip percutant, lopeti, târnacop electric, perforatoare, benzi transportoare, masini de ridicat, scripeti, carucioare de împins, carucioare motorizate, mecanisme de încarcare si descarcare, containere etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi urmat un curs de ucenicie la locul de munca, sa fi terminat cursuri la o scoala profesionala în domeniu, sa aveti conditie fizica si reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?