Instructor / antrenor

Instructor / antrenor

 Începerea antrenamentului - evaluarea ultimei runde din campionat
 Începerea antrenamentului - evaluarea ultimei runde din campionat  Elaborarea tacticii pentru următoarea rundă a ligii de hochei  Conducerea echipei de handbal în timpul meciului  Indicații tactice în timpul meciului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sarcina unui antrenor este de a antrena sportivii în anumite sporturi. De obicei, antrenorii sunt fosti sportivi care dupa ce s-au retras din sport devin antrenori.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa planifice si sa organizeze pregatirea sportivilor - sa predea anumite tehnici de baza pentru sportul în cauza, dezvoltând abilitatea sportivilor pentru a le creste performantele - sa faca analiza performantelor individuale ale sportivilor si ale echipelor sportive si sa participe la antrenarea acestora - sa motiveze sportivii pentru competitia finala - sa selectioneze sportivi pentru anumite competitii, întruniri sportive, meciuri si alte evenimente de acest gen - sa dea sfaturi participantilor la competitiile sportive - sa raporteze conducatorilor si directorilor de club performantele obtinute, eventual sa reprezinte sportivii în public - sa caute noi talente - sa coopereze cu medici si cu psihologi.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Activitatea se desfasoara pe toate stadioanele sportive de diferite tipuri - în sali de gimnastica, în sali acoperite, pe stadioane în aer liber, în stranduri, piscine, pe piste, pe pârtii de schi etc. Absenta îndelungata de acasa si conditiile de vreme schimbatoare, ambele sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele si echipamentul folosit în sportul respectiv, simulatoare de exercitiu, cronometre si aparate de masura, aparate de înregistrat video pentru analizarea meciurilor si a performantelor obtinute.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat studii superioare în specializarea educatie fizica si sport sau sa fi terminat cursuri de acest gen - exista numeroase clase de antrenori iar unul dintre criteriile de clasificare a acestora este gradul de profesionalism pe care îl au în momentul angajarii lor ca antrenori. Antrenorii trebuie sa aiba suficienta autoritate, trebuie sa fie capabili sa comunice cu oamenii, în special cu cei tineri, trebuie sa aiba talent organizatoric, abilitatea de a lua deciziile rapid, sa aiba conditie buna fizica si bineînteles, o buna experienta în sportul pe care-l antreneaza.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?