Contabil

Contabil

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de contabil implica o gama larga de activitati de contabilitate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa tina evidentele contabile si registrele(registrul mic de casa si registrul principal de casa), sa faca consemnari în registrele contabile, sa tina evidenta activelor - sa întocmeasca documente contabile - sa întocmeasca calculele finale - sa înregistreze date despre active si situatia financiara dintr-o organizatie - sa completeze declaratiile de impozit pe venit (sa calculeze veniturile si încasarile si impozitele pe venit datorate) - sa calculeze profitul ramas si sa-l transfere într-un cont pentru alte distributii - sa pastreze documentele de impozit pentru administrarea taxei pe valoare adaugata, sau pentru alte taxe, impozite, beneficii etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birou sau în spatii similare unde mediul de lucru nu prezinta probleme deosebite.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Tehnologia computerizata, se folosesc programe speciale de contabilitate, echipament uzual de birou, ustensile de birotica si exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, preferabil cu specializare economica sau studii în afaceri, sa fi terminat un curs de calificare în contabilitate simpla sau dubla (acest curs trebuie actualizat la anumite intervale în functie de reglementarile legale în vigoare), sa aveti precizie, abilitate de a învata, putere de concentrare, rabdare si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?