Educator în grădinită

Educator în grădinită

 Servirea mesei de prânz
 Servirea mesei de prânz  Ajutând la depozitarea hainelor  Pregătirea unui piese de teatru cu marionete  Citind o carte în pauza de prânz

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui educator este de a avea grija de copiii prescolari, de a le asigura siguranta si de a le dezvolta personalitatea, interesele, afinitatile.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa planifice activitatile pentru copii pe perioada sederii lor în gradinita - sa dezvolte abilitatile copiilor si înclinatiile acestora pentru diferite activitati (cum sunt cele mentale, de limbaj, fizice, artistice, muzicale si înclinatiile artistice etc.) - în functie de vârsta si grupa de încadrare a prescolarilor: sa încerce sa dezvolte perceptia si întelegerea acestora despre lume, despre sanatate si igiena; sa educe prescolarii în ultimul an de gradinita si sa-i pregateasca pentru scoala - sa acorde atentie deosebita anumitor copii - sa le citeasca povesti, sa le recite, sa le cânte, sa-i învete poezii etc. - sa organizeze jocuri si alte activitati pentru copii - sa organizeze activitati cu copiii, inclusiv servirea hranei si asigurarea somnului - sa mearga cu copiii la plimbare - în cooperare cu parintii si alti colegi, sa rezolve problemele individuale de comportament ale copiilor, sa-i îndrume cum sa manânce, cum sa se îngrijeasca de sanatatea lor etc. si sa încerce sa le îndrepte obiceiurile - sa aiba grija de siguranta copiilor, sa-i supravegheze constant în activitatile lor - sa aiba grija de clasele din gradinita, de jucarii, de jocuri si de seturile de constructie, de carti si de alte echipamente, sa înainteze propuneri si sa adauge propuneri de jocuri si materiale didactice noi la cele existente.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În primul rând în clasele de gradinita, în curtile scolilor, în locurile de joaca, în parcuri etc. - fara ca mediul de lucru sa prezinte probleme speciale, cu exceptia conditiilor de vreme schimbatoare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În primul rând jucarii, jocuri, carti, ustensile de scris si de desenat, uneori echipament video si audio si mai presus de toate, exprimarea verbala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala secundara în domeniu, cu diploma, sa aveti atitudine pozitiva fata de copiii mici, abilitatea de a va exercita autoritatea, un anumit talent în predare, abilitatea de a improviza, abilitatea de a folosi cuvintele si o memorie buna.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?