Învătător

Învătător

 Repetarea materiei de la ora precedentă
 Repetarea materiei de la ora precedentă  Abordarea individuală a elevilor  Explicarea unei sarcini de învățare  Învățarea prin joc

Cine sunt si cu ce se ocupa? Profesorul de scoala elementara îi îndruma pe elevi pentru a învata materiile cerute si pentru a-si dezvolta cunostinte, atitudini si aptitudini corespunzatoare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa predea la clasa, sa monitorizeze continuu nivelul de cunostinte al elevilor (prin teste scrise, examinari orale, discutii libere sau activitati practice), sa adapteze nivelul de predare a materiei la cunostintele elevilor din clasa. Sa motiveze interesul copiilor pentru materia predata, sa organizeze activitati independente, sa rezolve probleme de disciplina, sa tina sedinte cu parintii, sa coopereze si sa comunice cu acestia si în alte moduri, sa îndeplineasca functia de diriginte si ale functii administrative. Este specializat în predarea uneia sau mai multor materii (de obicei doua materii). Acestea sunt diferite de la o tara la alta la fel ca si vârsta copiilor si structura programei de învatamânt.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În sali de clasa si în laboratoare scolare.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite instrumente de predare în conformitate cu materia predata, (cum sunt forme geometrice, animale împaiate, harti, casete video, retro-proiectoare etc.).

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o facultate de pedagogie, sa aveti capacitatea de a va exercita autoritatea, aptitudini pentru comunicare si rabdare cu elevii.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?