Artist (lucrător în metal)

Artist (lucrător în metal)

 Îndoirea unei bare de fier
 Îndoirea unei bare de fier  Forjarea volutelor pentru balustrada unui balcon  Trecerea unei tije de oțel printr-o nicovală

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca de artist lucrator în metal este aceea de a lucra si restaura obiectele de arta din metal.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa prelucreze produsele din metal (cuie, cârlige etc.) - sa prelucreze obiectele de arta din metal de uz utilitar sau decorativ prin folosire de tehnici mestesugaresti de prelucrare a metalului si de lacatuserie, cum sunt de exemplu, mânere de epoca, scuturi, armuri si arme de epoca, grilaje ornamentale, semineuri, scari în spirala, porti dantelate etc. - sa lucreze la sculpturi din metal - sa restaureze obiectele de interes istoric din metal, în special prin tehnica de prelucrare manuala - sa execute rechizite decorative si decoruri pentru teatre si filme - sa trateze suprafata obiectelor executate sau restaurate, de exemplu prin acoperire cu cositor sau prin vopsire chimica.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În primul rând ateliere de mestesugarie, dar si în aer liber unde se instaleaza si se restaureaza obiecte de arta. Mediul de lucru poate implica temperaturi înalte, zgomot si conditii de murdarie sau conditii de vreme neplacute.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Clesti de forja si ciocane, nicovale, furnale si vetre, prese de forja, ciocane pneumatice, unelte de sudura, masini de lucrat metalul, masini de frezat, masini de biguit, precum si ustensile si unelte mestesugaresti cum sunt pile, clesti, fierastraie, si în special propriile mâini.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti pricepere de lucru manual, simt estetic, inventivitate si creativitate, înclinatii tehnice, conditie fizice si imaginatie spatiala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?