Sculptor în lemn

Sculptor în lemn

 Sculptarea în lemn a unei statui a Fecioarei Maria pe baza unui model
 Sculptarea în lemn a unei statui a Fecioarei Maria pe baza unui model  Prelucrarea primară a trunchiului  Sculptarea ornamentului cu dalta  Desenarea unui model pentru sculptura în lemn  Sculptarea litrelor cu dalta  Tăierea unei măști cu ferăstrăul cu bandă  Netezirea unei figurine  Sculptarea fină a unui basorelief din lemn

Cine sunt si cu ce se ocupa? Munca unui sculptor în lemn este de a prelucra si restaura produse artistice si istorice facute din lemn care pot avea uneori forme chiar foarte complicate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa rotunjeasca partile sculptate ale produselor, cum sunt de exemplu picioare de dulapuri sau mese, coloane, bobine etc. - sa sculpteze piese care nu sunt rotunde, cum sunt picioare si mâini de papusi, diferite piedestale, cutii etc., - sa prelucreze artistic obiecte de la început pâna la finisare, cum sunt sfesnice, papusi, busturi etc. folosind masina de taiat (în special cea de rotunjit si cea de frezat), sa lucreze manual (cu rindea si dalta) sau folosind alte tehnologii (intarsii cu alte materiale, lipit, dat cu clei etc.) - sa faca mostre de detalii decorative pentru mobila si mobilier artistic - sa faca suprafete, sa sculpteze motive în adâncime si în relief pe boluri, pe tevi, pe decoratiuni din lemn pentru suveniruri - sa rotunjeasca si sa polizeze produsele sculptate - sa le lacuiasca, sa le ceruiasca si sa le slefuiasca - sa repare mobilier vechi - sa faca sculpturi si statuete din lemn conform tiparelor istorice - sa restaureze si sa reconditioneze sculpturile si statuetele istorice din lemn - sa restaureze si sa reconditioneze interioare si sculpturi de epoca în lemn (cum sunt comode Rococo, mobilier stil din trei piese, usi istorice etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? De obicei în ateliere de sculptura în lemn, în mediul cu praf, rumegus si uneori zgomot.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Dalti, pile, rindele, raspele, smirghel, ustensile de desen, fierastraie, masini de prelucrat lemnul etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa va placa sa lucrati cu lemn, sa aveti simt estetic, sensibilitate artistica, imaginatie, abilitate de a crea si rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?