Maistru lucrător în ipsos

Maistru lucrător în ipsos

 Amestecarea stucului
 Amestecarea stucului  Netezirea suprafeței unui relief cu o spatulă specială  Lucrul la detaliile stucaturii unei decorațiuni de plafon  Nivelarea stucaturilor cu o șipcă

Cine sunt si cu ce se ocupa? Lucratorul în ipsos executa obiecte decorative din ipsos, din piatra artificiala si din alte materiale folosite în constructii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa faca decoratiuni din ipsos si din alte materiale pentru interiorul si exteriorul cladirilor, fie compozitii libere fie dupa modele, sa toarne sculpturile si alte obiecte decorative. De asemenea, sa preleve mulaje faciale pentru a executa masti pentru sculpturi. Sa restaureze decoratiunile de la cladirile istorice.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Lucreaza atât în interiorul, cât si în exteriorul cladirilor, la lucrarile de sculptura etc. Lucreaza uneori si la înaltimi mari.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Unelte si dispozitive manuale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Curs de calificare în domeniu, concentrare, aptitudini practice, aptitudini creatoare si simt estetic dezvoltat.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?