Tâmplar de mobilă

Tâmplar de mobilă

 Tăierea cu ferăstrăul cu bandă
 Tăierea cu ferăstrăul cu bandă  Chituirea scheletului unui fotoliu  Ceruirea unei șipci  Întinderea / îndreptarea unei șipci

Cine sunt si cu ce se ocupa? Tâmplarul de mobila executa, repara si restaureaza piese antice sau reproduceri antice de mobilier, sau face proiecte originale la comanda.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa execute, sa repare sau sa restaureze piese de mobilier antice specifice, sau sa reproduca asemenea piese, sa faca mobilier modern dupa proiecte individuale; poate executa si panouri decorative pentru pereti sau tavane, scari, intrari, balustrade, ferestre, rechizite de scena etc. Sa întretina masinile si echipamentul folosit în procesul de productie.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere. Se lucreaza în praf, zgomot si mizerie si cu expunere la substante chimice (folosite pentru tratarea, fixarea si conservarea lemnului). Tâmplarii de mobila pot lucra pe cont propriu sau cu altii într-un atelier mai mic sau în fabrici si ateliere mari, ca angajati ai altcuiva.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente, precum si unelte manuale pentru lucrari de finete.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Curs de calificare în domeniu, concentrare, aptitudini practice, aptitudini creatoare si simt estetic dezvoltat.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?