Functionar la agentia de voiaj

Functionar la agentia de voiaj

 Alegerea unui pachet de vacanță după cerințele clientului
 Alegerea unui pachet de vacanță după cerințele clientului  Informarea clienților cu privire la ofertele de pachete de vacanță  Rezolvarea prin telefon a unor aranjamente de călătorie  Informații referitoare la pachetele de vacanță  Informarea clienților cu privire la ofertele de pachete de vacanță

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de functionar de agentie de voiaj include o gama larga de activitati legate de organizarea calatoriilor precum si negocierea cu clientii.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca si sa organizeze excursii în tara si peste hotare, sa aiba grija de partea financiara si tehnica a excursiei - sa urmareasca orice evolutie din industria calatoriilor si a turismului, vremea, situatia politica etc. din tara de destinatie - sa obtina informatii despre posibilitati, pret si oportunitati cu privire la diferite tipuri de transport si cazare în tara si peste hotare - sa negocieze cu hoteluri, companii de asigurari, transportatori si alte organizatii din tara si de peste hotare care se implica în pachetul de excursie pusa la dispozitie - sa negocieze cu partenerul agentiei de voiaj din strainatate care are grija de aspecte de cazare în tara straina si de programul turistic - sa se intereseze cu privire la interesele si solicitarile clientilor, inclusiv în ce priveste publicitatea - sa dea informatii despre pachetul de vacanta, programe, preturi, cazari, masa si transport etc. - sa vânda pachete de calatorie sau alte servicii clientilor prin intermediul agentiei de voiaj si sa stabileasca preturi - sa emita programe detaliate de calatorie si programe de vacanta si sa le transmita clientilor care deja s-au înscris la acestea si asteapta informatii detaliate în acest sens - sa adune documentele necesare pentru oamenii care pleaca în excursie, cum sunt carduri de asigurare, vize de intrare etc., sa verifice documentele de calatorie daca au fost completate corespunzator - sa rezolve plângerile clientilor cu privire la serviciile puse la dispozitie de agentia de voiaj.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În birouri si în agentii de turism unde sunt primiti clientii, într-un mediu de lucru placut.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Un computer si echipamentul uzual de birou.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul cu diploma de bacalaureat, preferabil în domenii de studiu din industria turismului; aveti nevoie sa stiti sa lucrati sistematic, sa puteti comunica cu oamenii, sa dati dovada de încredere, de aptitudini de organizator si de abilitate si dorinta de a învata continuu.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?
 
Plugin for sound not installed