Apicultor

Apicultor

 Hrănirea albinelor toamna
 Hrănirea albinelor toamna  Verificarea stării albinelor înainte de venirea iernii  Inserarea unui separator pentru prelevarea unei probe  Îmbutelierea mierei  Pregătirea unei lămpi cu sulf pentru tratamentul fagurilor infestați cu molia de ceară

Cine sunt si cu ce se ocupa? Crescatorul de albine are grija de coloniile de albine si colecteaza mierea si alte produse ale acestora.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa întretina colonia de albine, sa se asigure ca aceasta sunt în stare buna, sa înmulteasca si sa combine coloniile, sa înlocuiasca matca din colonia de albine la nevoie. Sa colecteze mierea, sa extraga laptisor de matca, venin de albina si alte produse. Sa execute servicii de polenizare pentru livezi si pentru alte culturi. Poate sa creasca colonii de albine pentru a le vinde altora.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În general în aer liber, la stupii de albine. Contactul cu albinele, cu conditii de vreme schimbatoare, uneori cu substante chimice, toate sunt inevitabile. De notat faptul ca exista oameni care sunt extrem de alergici la întepatura de albine.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Stupi, inclusiv rame pentru faguri, unelte manuale, lampa de fum pentru calmarea albinelor când se lucreaza la stupi. Se pot folosi si substante chimice în caul în care stupul este infectat de o boala.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Curs de calificare în domeniu, rabdare si abilitatea de a reactiona rapid în situatii critice.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?