Medic veterinar

Medic veterinar

 Examinarea unui animal cu stetoscopul
 Examinarea unui animal cu stetoscopul  Explicarea diagnosticului și prescrierea medicamentelor  Tratamentul chirurgical al unei inflamații a ochiului

Cine sunt si cu ce se ocupa? Sarcina de chirurg veterinar este aceea de a presta activitate de prevenire, supraveghere si de tratament a animalelor si în general a bolilor acestora.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa examineze sanatatea animalelor domestice mici (câini, pisici, cobai etc.), a animalelor mari (cai, vaci, porci) - sa le prescrie medicamente - sa opereze animalele si sa le puna membrele rupte în atele - sa vaccineze animalele împotriva diferitelor boli - sa castreze câini si pisici - sa asiste la nastere animalele mari (când fata vaca, calul si alte animale mari) - sa le administreze injectii daca au nevoie - sa dea sfaturi cu privire la cresterea animalelor - sa presteze activitati care implica interventii chirurgicale pe animale (sa le prescrie medicamente etc.).

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În cabinete de chirurgie veterinara precum si pe teren, în grajduri, în ferme, unde mediul de lucru implica uneori murdarie si prezenta parului de animale, care poate provoca alergii unor persoane.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Siringi, foarfeci, stetoscoape, instrumente chirurgicale, bandaje, instrumente medicale, instrumente de sterilizare etc., precum si o masina.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o universitate cu specific veterinar, sa aveti o atitudine pozitiva fata de animale, sa aveti îndemânare, putere de concentrare, precizie, reactii si judecata rapide, abilitatea de a va organiza propria munca, abilitatea de a învata.

Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?