Producător de vinuri

Producător de vinuri

Sala de prezentare și degustare a cramei - producator privat
Sala de prezentare și degustare a cramei - producator privat Producător de vinuri, în cramă, lângă butoaie de 5000 litri Culesul viei

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de muncitor în fabrica de vin este aceea de a produce tot felul de vinuri. Cel mai frecvent, un producator de vinuri este angajat într-o fabrica sau într-o întreprindere care produce vinuri, sau, daca are vie proprie este producator de vin care în acelasi timp este si viticultor, adica cultivator de vita de vie (dar care nu dispune, bineînteles de masinile folosite într-o fabrica de vinuri, asa cum ne referim aici, pentru acest gen de meserie).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa preia si sa stocheze strugurii - sa proceseze strugurii prin presare, sa faca must si vinuri în perioada fermentarii, sa stabilizeze, sa filtreze si sa compuna dozajele de vin, sa aplice tratamente de conservare si alte tratamente speciale pentru vin - sa controleze si sa urmareasca operatiunile biochimice, fizice si tehnologice din timpul procesarii strugurilor, a materiilor prime auxiliare, a aditivilor si a altor substante chimice folosite în productia tuturor tipurilor de vin - folosind în majoritatea cazurilor diferite tipuri de masini si echipament automat, masini de masurat si de control, inclusiv sa monitorizeze si sa verifice activitatea acestora - sa lucreze cu masini de zdrobit, teascuri, filtre, pompe, cazi de fermentat si butoaie de stocat, precum si rezervoare - sa ia mostre de la diferitele produse, inclusiv de la cele care sunt în perioada de procesare, pentru analize de laborator, sa verifice produsele si sa le testeze calitatea - sa îmbutelieze vinurile - sa deguste vinurile - sa faca lucrari de curatenie si dezinfectare - sa ia parte la întretinerea si repararea echipamentului de productie - sa stocheze si sa distribuie vinurile.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În fabrici de vin, unde se vine frecvent în contact cu diferite substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Instrumentele includ teascuri, cântare, masini de macinat, de zdrobit, de sortat, pompe, distilatoare, filtre, sticle, etichete si alte echipamente cum sunt centrifuge, containere etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu, sa aveti gust si miros dezvoltat, si sa aveti rabdare.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?