Operator uzină de tratare a apei / cititor contoare de apă

Operator uzină de tratare a apei / cititor contoare de apă

 Anunțarea stării apei la dispeceratul central
 Anunțarea stării apei la dispeceratul central  Citirea contorului de apă la un consumator individual  Verificarea rulmenților unei pompe de apă  Verificarea nivelului apei într-un turn de apă  Închiderea unei supape

Cine sunt si cu ce se ocupa? Operatorul uzina de tratare apa monitorizeaza si controleaza debitul de apa, purificarea apei netratate si furnizarea de apa curata catre clienti.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: pentru operatorul de uzina de tratare a apei: sa lucreze cu echipamentul de alimentare cu apa (uzine de tratare a apei, uzine de pompare, rezervoare de apa), sa întretina si sa curete împrejurimile acestora. Poate preleva si esantioane pentru testele de apa, poate adauga substante chimice, de exemplu, clor, când este nevoie. Pentru cititorul de contoare de apa: sa se deplaseze la gospodarii si organizatii si sa citeasca contoarele, sa faca înregistrari ale consumului de apa, de detecteze defectiuni si consumuri neautorizate de apa.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În facilitati care trateaza apa (uzine de tratare a apei, de purificare si de tratament, în statii de pompare etc.) si în deplasare, la locuinte si pe proprietatile comerciale.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite masini si echipamente, tehnologie automatizata si de control si tehnologie de contorizare.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fiti calificat la locul de munca sau sa aveti o pregatire în domeniu.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?