Muncitor în administrarea apelor

Muncitor în administrarea apelor

 Întreținerea echipamentului de gestionare a apei
 Întreținerea echipamentului de gestionare a apei  Îngrijirea vegetației de pe malurile unei ape  Îndepărtarea crengilor prinse în cursul de apă  Întreținerea vegetației de pe maluri

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria unui lucrator auxiliar în administrarea apelor este aceea de a presta diferite activitati, în principal în scopul întretinerii sau construirii de structuri de administrare a apei, de-a lungul cursurilor de apa.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa curete structurile hidraulice si de alt gen de-a lungul cursurilor de apa precum si sa curete chiar cursurile de apa - sa îndeparteze radacini si trunchiuri de copaci de pe cursurile de apa (folosind masini mecanizate si coase), precum si sa rareasca arbustii - sa ranforseze si sa stabilizeze malurile râurilor (prin plantarea de vegetatie, de exemplu) - în cazuri de urgenta, sa efectueze lucrari la cursurile de apa pentru prevenirea inundatiilor etc. - sa ia parte la întretinerea cursurilor de apa si ale structurilor aferente - sa presteze diferite munci de ranforsare cu ajutorul caramizilor si a betonului - sa masoare consumul de apa, fluxul si deversarile - sa ajute la operarea manuala a canalelor de scurgere - sa lucreze la fortificatii de pe mal, cum sunt straturile de elemente din prefabricate, turnarea de fundatii, îndepartarea, îndiguirea si repararea pavajului - sa faca lucrari auxiliare pe perioada de reparatii pentru structurile si echipamentul hidraulic.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Pe cursuri de râuri, baraje si alte structuri hidraulice. De obicei munca se desfasoara în aer liber, drept pentru care trebuie sa fiti pregatit pentru conditii de lucru schimbatoare, contactul cu apa, lucrul cu materiale care contin diferite substante chimice si murdarie etc., care toate sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Excavatoare, mixere, roabe, ciocane pneumatice, buldozere si screpere, benzi transportoare, tractoare, seceratoare si taietoare de iarba, diguri, vane ecluze si baraje, lopeti, sapaligi, coase, securi, fierastraie electrice etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat un curs de calificare în domeniu sau calificare la locul de munca, conditie fizica buna, sa fiti agil si sa aveti reactii rapide.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?