Soldat / militar profesionist

Soldat / militar profesionist

 Instrucție pentru doborârea rachetelor anti-tanc
 Instrucție pentru doborârea rachetelor anti-tanc  Ședință de trageri la țintă pe teren  Soldați lucrând la întreținerea unui motor  Munca într-un depozit militar  Soldat din apărarea antiaeriană

Cine sunt si cu ce se ocupa? Soldatii profesionisti sunt membri profesionisti din cadrul armatei. Daca nu sunt soldati simpli (catane), acestia sunt clasificati pe grade de armata obtinute (sergent, sergent major, plutonier, plutonier major, plutonier adjutant, plutonier adjutant principal, sublocotenent, locotenent, capitan, maior, locotenent colonel, colonel, general etc.) în functie de studiile urmate. Acestia sunt de asemenea clasificati în conformitate cu functia detinuta - într-o unitate militara acestia sunt numiti pe o anumita functie.

Care sunt îndatoririle postului? Acestea depind de gradul si functia detinuta. Exista calificari si meserii militare specifice. Cele mai frecvente obligatii includ operatiuni de întretinere a vehiculelor de lupta, a sistemelor de armament, a sistemelor si echipamentului special de securitate, eventual alte tehnologii militare - trebuie sa comande echipajele si alte efective de personal de pe vehiculele de lupta, sistemele de arme si alte echipamente tehnice - sa gestioneze materialele si tehnologia pentru respectiva unitate militara - sa comande grupe de interventie (de securitate etc.) - sa administreze si sa conduca diferite grupe de lucru (referitoare la depozitarea armelor si munitiei, combustibililor, echipamentului, hranei, substantelor chimice, echipamentului de comunicatie, ateliere mobile, parc transport, poligon de antrenament, poligon de tragere etc.), inclusiv sa urmareasca aprovizionarea respectiva cu materiale (munitie, combustibil, echipament, alimente etc.) - sa asigure operabilitatea echipamentului si a materialelor pentru operatiuni militare, sa asigure buna functionare a echipamentului tehnic - sa efectueze lucrari de birou si administrative.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În cazarme ale armatei, pe poligoane de antrenament, pe poligoane de tragere, în aer liber. Soldatii lucreaza în conditii climaterice diferite uneori foarte grele, în afara orelor obisnuite de program, cu deplasari pe perioade lungi, în zgomot si uneori cu substante chimice periculoase sau cu gaze de razboi, traverseaza cursuri de ape si sunt supusi, în general, unei solicitari fizice deosebite.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Echipament militar complex si sofisticat, în functie de arma de specialitate a soldatului, dar acesta poate lucra si cu mitraliere pe tancuri, pe vehicule de lupta, în artilerie, cu helicoptere etc., în functie de tehnologia de ultima ora a rachetelor, ca sa nu mai vorbim de aparate de comunicatie, radar si alte sisteme extrem de complicate.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat liceul, o scoala militara sau o universitate cu profil militar sau sa aveti specializare tehnica corespunzatoare, sa aveti o conditie fizica buna, o vedere buna si un auz bun, rezistenta fizica si mentala, sa fiti capabil sa luati decizii rapide, sa puteti sa va exercitati autoritatea, sa puteti sa va supuneti disciplinei militare si sa fiti o persoana de încredere.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?