Operator în prelucrarea cauciucului / confectioner anvelope

Operator în prelucrarea cauciucului / confectioner anvelope

 La presa de vulcanizare
 La presa de vulcanizare  Scoaterea unui șurub din anvelopă  Setarea timpului de încălzire  Scoaterea unei anvelope devulcanizate

Cine sunt si cu ce se ocupa? Operatorul de pe masina de prelucrare a cauciucului lucreaza pe masinile de prelucrat cauciucul si face reparatii la produsele din cauciuc cum sunt anvelopele de masina. Daca este specializat în anvelope de masina, poate fi cunoscut si sub numele de confectioner de anvelope iar obligatia sa este mai degraba de a înlocui si de a repara anvelopele de masini, decât sa le produca.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa prelucreze si sa repare anvelope, curele din cauciuc, barci si saltele pneumatice din cauciuc si alte produse similare. El asambleaza, demonteaza si echilibreaza anvelopele deja utilizate. Munca include si întretinerea masinilor si echipamentului pentru producerea obiectelor din cauciuc de acest felul, inclusiv alimentarea lor cu materii prime, precum si folosirea masinilor de taiat, de dat forme sau de modelat pentru produsele din cauciuc. În cele mai multe cazuri acestea sunt doua ocupatii diferite executate în doua locuri de munca diferite.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? Cel mai frecvent în ateliere de reparat anvelope si în garaje dar si în fabricile unde se fabrica anvelope si alte produse din cauciuc. Se lucreaza în zgomot si murdarie.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Diferite tipuri de masini si echipamente, linii de productie automatizate, unelte manuale, echipament pentru echilibrarea si alinierea rotilor de masina.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Curs de calificare în domeniu si sa aveti reactii rapide în procesul de productie.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?