Giuvaergiu (lucru în sticlă)

Giuvaergiu (lucru în sticlă)

 Operarea unei prese de tăiat
 Operarea unei prese de tăiat  Operarea unei prese de completare  Presarea manuală a părților superioară și inferioară ale unui nasture ` Operarea unei linii de închidere ``închizătorul```

Cine sunt si cu ce se ocupa? Giuvaergiul care lucreaza în sticla executa diferite obiecte din sticla, de obicei pentru uz decorativ si alte bijuterii de aplicat pe haine.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa pregateasca, sa asambleze si sa finiseze accesorii din sticla si parti ale acestora pentru productie; sa sufle, sa dea forma si sa modeleze margelele de sticla; sa execute flori de sticla; sa faca nasturi din sticla; sa modeleze anumite obiecte mici din sticla prin folosirea arzatorului cu petrol; sa finiseze si sa asambleze coliere, brose, cercei, ornamente de Craciun, rozarii etc.; sa aplice foita de aur si argint, pulberi colorate si decorative pentru a crea anumite obiecte; sa modeleze figurine umane din diverse tipuri de sticla folosind arzatorul; sa trateze nasturii si perlele din sticla cu solutii (coloranti, lacuri, argint si gelatina); sa controleze si sa opereze cu echipamentul de degresat, de turnat si de curatire ultrasonica a produselor; sa elaboreze schite si sa faca seturi complete de ornamente din sticla pentru costume si modele noi.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere de lucrat sticla sau în ateliere de ornamente pentru costume sau în fabrici. Contactul cu substantele chimice, temperaturile înalte si zgomotul fac parte din conditiile de munca.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Pipe de suflat, menghine, lampa de suflat, arzatoare, cuptoare si alte echipamente.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala profesionala în domeniu sau un curs de calificare în fabricarea de ornamente din sticla pentru haine, sa aveti îndemânare practica si aptitudini pentru creatia artistica.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?