Operator / producător bunuri din lemn

Operator / producător bunuri din lemn

 Strunjirea cherestelei
 Strunjirea cherestelei  Prelucrarea buștenilor cu ajutorul unui ferăstrău cu cadru  Modelarea placajului  Ajustarea dimensiunilor

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria consta în a produce bunuri din lemn sau componente din lemn (cum sunt elemente rotunde, panouri, placi, stinghii, panele etc.).

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa primeasca si sa depoziteze lemnul si sa îl proceseze, pe rame, curele sau ferastrau circular transformându-l în stinghii, cherestea si alte produse sau componente din cherestea (panouri, sipci si bârne), sa trateze produsele nefinisate pentru a le conserva, sa controleze procesele de conservare a lemnului prin presiune, prin folosirea diferitelor substante chimice, sa controleze manipularea continua / automatizata, sa taie si sa produca stinghii cu ajutorul prelucrarii cherestelei, sa controleze fierastraiele automatizate de busteni care pot avea echipament sofisticat comanda automata pentru alimentarea cu materie prima si gestionarea reziduurilor sa lucreze la ambalare, încarcare si sa îndeplineasca alte activitati de livrare de componente si bunuri finisate din lemn.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În ateliere sau fabrici de prelucrare a lemnului, unde se lucreaza în zgomot, praf si uneori cu mirosuri neplacute de substante chimice.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Masini de prelucrat lemnul, de taiat, de gaurit, de slefuit, precum si alte masini si echipamente uzuale.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala de specialitate în domeniu sau sa aveti o calificare la locul de munca, sa aveti reactii rapide si un anumit grad de dexteritate manuala.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?