Ajutor de sofer

Ajutor de sofer

 Încărcarea mărfii în cărucior
 Încărcarea mărfii în cărucior  Pregătirea mărfii pentru transport  Verificarea mărfii  Transportarea mărfii cu ajutorul unui cărucior

Cine sunt si cu ce se ocupa? Meseria de ajutor de sofer este aceea de a-l ajuta pe soferul de camion, în special de a ajuta soferii în timpul încarcarilor si descarcarilor bunurilor transportate.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa încarce si sa descarce camioanele, în special marfurile individuale (busteni, panouri, tubulaturi etc.), sa descarce marfa vrac (nisip, pietris etc.), sa descarce bunurile în saci (amestec uscat de mortar, amestec uscat de beton, pamânt, cartofi etc.) si marfuri puse în navete (produse de panificatie si produse lactate, bere etc.) sau bunurile care sunt în ambalajul lor original (echipamente si masini, mobilier etc.), folosind ustensile mecanizate si propriile mâini pentru asezarea marfurilor pe paleti (caramizi, tigle de acoperis, baloturi etc.) - sa asigure siguranta metodelor de încarcat, prin care marfa încarcata va fi fixata în asa fel încât sa nu se miste sau sa cada din camion în timpul transportului - sa semnalizeze soferul (exemplu la mersul în marsarier, în spatii strâmte etc.) - sa îndeparteze gheata, zapada, noroiul sau deseurile ramase din camion.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În special în interiorul camioanelor, la locurile de încarcare si de descarcare. Contactul cu deseuri de tot felul, eventual cu substante chimice si lucrul în conditii de vreme schimbatoare, toate sunt inevitabile.

Ce instrumente / echipamente folosesc? În primul rând lopeti, stivuitoare, rampe, echipamente de transport, paleti etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? În primul rând aveti nevoie de conditie fizica buna, agilitate, abilitate de lucru în echipa, posibilitate de a raspunde rapid în anumite situatii. La munca, antrenamentul este suficient.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?