Paramedic / lucrător pe ambulantă

Paramedic / lucrător pe ambulantă

 Tratament după un accident de mașină
 Tratament după un accident de mașină  Testarea unui sistem integrat de protecție  Aplicarea unei pelicule autocolante pe o arsură provocată de antigel Cooperarea între echipajele a două ambulanțe în cadrul îngrijirilor pre-spitalicești  Asigurarea pacientului în ambulanță  Intervenție în cazul unui accident de mașină  Masaj cardiac, respirație artificială cu oxigen, administrarea de medicamente

Cine sunt si cu ce se ocupa? Paramedicul sau lucratorul pe ambulanta acorda servicii de prim ajutor calificat în cazul victimelor accidentelor si dezastrelor naturale sau acelora a caror viata este în pericol din alte motive, sau celor care au urgente medicale si solicita transport imediat la spital. Asa numitul para-medic presteaza toate activitatile medicale de salvare.

Care sunt îndatoririle postului? Obligatiile includ: sa acorde primul ajutor victimelor accidentelor, dezastrelor naturale si altor catastrofe - sa identifice ranile si sa acorde primul ajutor în functie de acestea - sa stabileasca ierarhia acordarii de prim ajutor în functie de rani - sa acorde prim ajutor cum ar fi resuscitare, oprirea sângerarii severe, conectarea pacientului la instrumentele care înlocuiesc sau sprijina organele umane care nu functioneaza sau functioneaza defectuos (de exemplu, plamânii) - sa transfere ranitii catre doctorii care au ajuns la locul accidentelor si sa le dea informatii cu privire la victime - sa asiste doctorii pe perioada procedurilor medicale de la fata locului - sa pregateasca medicamentele si sa le administreze în functie de instructiunile medicului - sa asiste la nasterile de urgenta - sa asigure transport profesional pentru raniti catre spitale, sa le monitorizeze functiile vitale si sa faca tot ceea ce este necesar pentru a le mentine în viata functiile vitale - sa preia persoanele decedate de la locurile accidentelor grave etc.

Unde se desfasoara activitatea si în ce conditii? În primul rând la locurile unde se petrec accidente, dezastre naturale etc. iar aceste locuri sunt extrem de diferite. Conditii de vreme rea sau chiar foarte rea si accesul la locuri greu accesibile sunt lucruri demne de luat în seama. Va trebui de asemenea sa lucrati în schimburi.

Ce instrumente / echipamente folosesc? Bandaje, atele, stetoscoape, manometre si alte aparate si aparaturi medicale, ultrasunete, instrumente de anestezie (pentru resuscitare) etc.

De ce aveti nevoie pentru a reusi? Sa fi terminat o scoala tehnica în domeniul medical, sau un curs de para-medic, sa fiti apt din punct de vedere fizic si psihic pentru o astfel de meserie, sa aveti reactii si judecata rapida, sa fiti o persoana de încredere. Nu este o meserie pentru persoane emotive sau pentru persoane care ar putea lesina la vederea sângelui sau a ranilor grave.

Ocupații înrudite
Selectați această ocupație Doriți să introduceți această ocupație în pachetul de ocupații special selectate?